Titel: Svanens trumpet
Författare: E.B. White
Illustratör: Jenny Berggren
Översättare: Kerstin Backman, Olle Backman
Originaltitel: The Trumpet of the Swan
Antal sidor: 238
Höjd: 19,8 cm
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-976201-9-2
Utgivning: 2009-02
Genre: Kapitelbok, barnbok

Författare

Svanens trumpet

av E.B. White

När trumpetarsvanen Louis kommer till världen lägger hans föräldrar märke till att han är annorlunda än sina syskon. Han är född utan röst. Mot alla odds kämpar Louis för att göra sig förstådd – tills hans far en dag bestämmer sig för att stjäla en trumpet åt sin son.

Svanens trumpet är en av de största klassikerna inom amerikansk barnlitteratur – en berättelse om kärlek, mod och frihet, som i decennier fängslat läsare i alla åldrar.

Av författaren till Min vän Charlotte och Stuart Little.

Översättaren Kerstin Backman skriver i efterordet till boken:
”Gissningsvis gav ladan på Whites gård och hans barndomsupplevelser inspiration till flera av figurerna och miljöerna i hans barnböcker. Speciellt i ’Svanens trumpet’ finner man en genklang av allt det, som betydde så mycket för White under hans barndom och uppväxt: djur, musik, vatten och glädje över att kunna skriva. /—/ Både djur och människor ger intryck av att vara hämtade direkt från miljön runt omkring honom och platserna, där händelserna utspelar sig, är inga fantasiländer utan verkliga platser och städer, som man kan hitta på vanliga kartor. /—/ De yttre händelserna är självklara, men boken handlar också om vänskap, lojalitet, kärlek, mod, handikapp, ansvar, frihet och om djurs rättigheter gentemot människors behov.”

Av samma författare

Pressmaterial

Ursäkta röran! Vi bygger om!