Martin Page

Martin Page (f. 1975) är en hyllad författare från Frankrike som skriver för både barn och vuxna. Succédebuten Om konsten att bli dum från 2001 nådde viss kultstatus och belönades med flera priser. Därefter har det blivit ytterligare nio romaner – flera av dem nominerade till priser och översatta till ett tiotal språk – samt nio barnböcker, varav Samtal med en chokladkaka är den första att utkomma på svenska.

Pages böcker är i grunden filosofiska och poetiska men också roliga, fulla av överraskningar och ofta lite absurda. Samtidigt väjer han inte för att beröra svåra och allvarliga ämnen som brustna relationer, depression och död, också i sina barn- och ungdomsböcker. Vikten av identitet och att finna sig själv står ofta i fokus för Pages originella verk.

Martin Page är född i Paris och bor numera i Nantes. Han har ända sedan barnsben närt en dröm om att bli författare. Innan han slutligen inledde sin författarbana studerade han vid universitetet men var för ofokuserad student så istället för att satsa på något helhjärtat hoppade han mellan olika huvudämnen som juridik, psykologi, lingvistik, filosofi, sociologi, konsthistoria and antropologi. Efter att under studieåren livnärt sig som bland annat nattvakt, städare och festivalarbetare på festivaler har han efter de stora framgångarna med debutromanen – som 2004 även blev seriealbum med teckningar av Nikola Witko – skrivit böcker på heltid.

Utöver sina egna böcker har han även skrivit förord till andra verk han sett upp till, exempelvis franska översättningar av Oscar Wildes Människans själ under socialismen och Pen, Pencil and Poison samt Horst Hamanns Paris Vertical, såväl som Honoré de Balzacs Traité des excitants modernes.

Sedan 2011 skriver Page också en blogg under pseudonymen Pit Agarmen (ett anagram av Martin Page) och har även publicerat zombieromanen La nuit a dévoré le monde (2012) under samma pseudonym.

Länkar

» Martin Pages hemsida
» Martin Pages Tumblr-sida
» Martin Pages Vimeo-sida

Böcker på Atrium Förlag

Ursäkta röran! Vi bygger om!